Sapka

Találja meg a helyes konfekcióméretet

Így mérheti le helyesen:

A babák konfekciómérete a gyermek centiméterben mért testhosszának felel meg. Számos babakollekció 50-es méretnél kezdődik, melyet az 56-os, 62-es, 68-as stb. méretek követnek. Gyakori a dupla méret is.Példa: Ha gyermeke 65 cm hosszú, akkor a 62/68-as méret a neki való. A testhosszt a fejtetőtől a talpig kell mérni, ill. a cipőméret meghatározásához a saroktól a nagylábujjig. A fejkerületet a homlok magasságában mérje, mérőszalaggal.

Mivel a babák gyorsan nőnek, ajánlott gyakran megismételni a méretvételt, és inkább a nagyobb méretet választani. Arra is ügyeljen azonban, hogy az egyes gyártók méretezései között lehetnek eltérések. Mérettáblázatunk a babák átlagos testhosszát és a megfelelő konfekcióméretet tartalmazza. A többi táblázatban megtalálja a megfelelő sapka-, ill. cipőméretet.

Megfelelő méretű babaruházat – 5 tipp

  • Különösen az első gyermeküket váró szülőknek érdemes erre figyelniük: szülés előtt ne vásároljanak túl sokat a legkisebb méretből, hiszen a korszerű ultrahangos mérések ellenére sem tudható pontosan, hogy mekkora lesz a baba.
  • Inkább nagyobb Babaruhát vegyen, mint kisebbet. A szűk ruha feladása a babára sem neki, sem a szülőnek nem kellemes. Ráadásul a kicsik az első hetekben nagyon gyorsan nőnek. De figyelem: a babasapkának mindig pont jónak kell lennie!
  • A dupla méretek, mint az 50/56-os rövidebb ideig jó, mint a szimpla 56-os vagy 62-es méret. Ha babaruhát vásárol, mindig inkább a nagyobb szimpla méretet válassza!
  • Babaruha ajándékozásakor érdemes megkérdezni a leendő szülőket, hogy milyen méretű ruhára van még szükségük. A nagyobb, csupán 3-4 hónap múlva passzoló méret is hasznos ajándék. Fontos: Mindig figyelembe kell venni, hogy milyen évszak lesz akkor, amikor már jó lesz a babára a ruha.
  • Sok baba nem szereti, ha a fején át kell rá felhúzni a ruhát. Ilyen esetben inkább oldalt nyíló bodyt és elöl záródó kabátkát válasszon.
Nézet:
Sorrend: